Recept: Spenatrisotto med bakad tomatsallad

Kultur och Nöje2016-09-10 08:00

TOMATSALLAD:

250 g körsbärstomater, delade

200 g gul lök, klyftad

1 kruka basilika

olivolja

flingsalt

SPENATRISOTTO:

0,5 gul lök, finhackad

1 vitlöksklyfta, finhackad

2 dl arborioris eller carnaroliris

1 dl torrt vitt vin

6 dl kycklingbuljong

70 g bladspenat

1 msk smör

50 g parmesanost, finriven

olivolja

salt

Gör så här:

Tomatsallad: Sätt ugnen på 175 grader. Lägg tomaterna med snittytan uppåt på en plåt tillsammans med löken. Baka mitt i ugnen 10–15 minuter. Hacka basilikan grovt och vänd försiktigt runt ett varv med tomaterna. Ringla över lite olja och strö över salt.

Spenatrisotto: Fräs lök, vitlök och ris i olivolja i en vid kastrull någon minut. Häll i vinet och tre dl av buljongen. Sjud risotton på medellåg värme och rör om då och då. Späd vartefter vätskan kokat in i riset med resterande buljong.

Rör ner spenat, smör och parmesanost när riskornen är mjuka med ett lätt tuggmotstånd, efter cirka 15 minuter. Smaka av med salt och servera direkt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!