Recept: Stekt kotlett med kronärtskockskräm

Kultur och Nöje2016-03-03 08:00

Potatis

900 g fast potatis

1 msk olja

salt och peppar

Kronärtskockskräm

1 förp kronärtskocksbottnar (à 390 g)

50 g grana padano

2 msk olivolja

1 dl gräddfil

1 ask färsk persilja (à 20 g)

1 vitlöksklyfta

Kotletter

4 benfria fläskkotletter

1 msk olja

Grönsaker

1/2 rödlök

1 msk vitvinsvinäger

1/2 msk olivolja

1 dl soltorkade tomater

1 cosmopolitansallad

Så här gör du

Sätt ugnen på 225 grader och sätt in en plåt.

Potatis: Skiva potatisen i centimetertjocka skivor och blanda med olja, salt och peppar i en bunke. Häll ut på plåten och sätt in mitt i ugnen cirka 20 minuter.

Kronärtskockskräm: Låt kronärtskocksbottnarna rinna av och mixa dem sedan med ost, olivolja och gräddfil till en slät kräm. Hacka persiljan och vänd ner hälften. Skala och riv vitlöken och vänd ner. Smaka av med salt och peppar.

Kotletter: Stek kotletterna i oljan i en stekpanna cirka 10 minuter, vänd då och då. Krydda med salt och peppar.

Grönsaker: Skala och skär löken i tunna skivor. Blanda dem med vinäger och olivolja. Strimla tomaterna och blanda med löken. Skär salladen i stora bitar. Salta och peppra och strö över resten av persiljan.

Servera kotletterna med potatisen, krämen och grönsakerna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!