Recept: Strömmingslåda

Kultur och Nöje2016-10-26 08:00

400 g strömmingsfiléer, ca 10 stycken

1 tsk salt

0.5 tsk grovmald svartpeppar

1 dl mjölk

1 dl vispgrädde

2 ägg

5 ansjovisfiléer

1 msk hackad gräslök

1 msk hackad dill

2 salladslökar

0.5 dl dill

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader. Klipp bort ryggfenan på strömmingen. Rulla ihop fiskarna med skinnet utåt och lägg i en smörad ugnsform.

Salta och peppra.

Vispa ihop mjölk, grädde och ägg.

Häll äggstanningen över strömmingen och strö över hackad anjovis, gräslök och dill. Strimla löken fint och strö ovanpå.

Grädda mitt i ugnen i ca 50 min. Strö över dill vid servering.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!