1 gul lök
3,5 vitlöksklyftor, pressade
1 röd paprika
1 paket vegobacon, (eller vanlig)
1 burk crème fraiche paprika & chili
2,5 dl matlagningsgrädde
12 soltorkade tomater
100 gram parmiggiano reggiano
2 msk olivolja
salt och svartpeppar
4 portioner papardelle, bred bandpasta
parmesanost, till servering
Gör så här:
Hacka lök och fräs mjuk i en djup panna (typ wokpanna) tillsammans med olivoljan.
Hacka paprikan och lägg ner i pannan och fortsätt fräsa med löken, pressa i vitlöken och fräs tills paprikan är mjuk.
Rör ner vegobaconen i pannan och fortsätt fräsa.
Tillsätt soltorkade tomater i pannan, strimlade i mindre bitar.
Rör i drygt hälften av grädden och låt den koka in i fräset.
Rör ner crème fraichen.
Häll i resten av grädden och låt pastasåsen koka upp.
Rör ner ca 11/2 dl riven parmesanost.
Smaka av med salt och peppar
Servera såsen med pasta och toppa med riven parmesanost