Recept: Supercarbonara

Kultur och Nöje2016-01-15 08:00

1 gul lök

3,5 vitlöksklyftor, pressade

1 röd paprika

1 paket vegobacon, (eller vanlig)

1 burk crème fraiche paprika & chili

2,5 dl matlagningsgrädde

12 soltorkade tomater

100 gram parmiggiano reggiano

2 msk olivolja

salt och svartpeppar

4 portioner papardelle, bred bandpasta

parmesanost, till servering

Gör så här:

Hacka lök och fräs mjuk i en djup panna (typ wokpanna) tillsammans med olivoljan.

Hacka paprikan och lägg ner i pannan och fortsätt fräsa med löken, pressa i vitlöken och fräs tills paprikan är mjuk.

Rör ner vegobaconen i pannan och fortsätt fräsa.

Tillsätt soltorkade tomater i pannan, strimlade i mindre bitar.

Rör i drygt hälften av grädden och låt den koka in i fräset.

Rör ner crème fraichen.

Häll i resten av grädden och låt pastasåsen koka upp.

Rör ner ca 11/2 dl riven parmesanost.

Smaka av med salt och peppar

Servera såsen med pasta och toppa med riven parmesanost

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!