Recept: Svartpepparbakad kassler

Kultur och Nöje2016-05-02 08:00

600 g kassler

8 st kokta potatisar

svartpeppar, nymalen

3 msk olivolja

2 dl keso

2 dl frysta gröna ärtor

en bit cheddarost

0,5 st citron, saft och skal 1 knippe färsk timjan, skuren

smör till stekning

salt

Gör så här:

Ta bort nätet från kasslern.

Gnid in kasslern i lite olivolja och krossad svartpeppar.

Värm kasslern i ugnen på 175 grader, det tar cirka 15 minuter.

Skiva kokt potatis och stek gyllenbrun i smör.

Tillsätt ärtorna, timjan och 2 msk olivolja, salta.

Blanda keso, citronsaft, citronskal, svartpeppar och 1 msk olivolja.

Lägg upp potatisblandningen på en tallrik, skiva upp kasslern och lägg ovanpå.

Toppa med keso, hyvlad ost och färsk skuren timjan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!