Recept: Tandoorilax med blomkål och mos

Kultur och Nöje2016-02-26 08:00

Potatismos

900 g mjölig potatis

2 dl mjölk

1 1/2 msk smör eller margarin

salt och peppar

Blomkål med dressing

ca 250 g blomkål

1 msk olivolja

1 msk vitvinsvinäger

1/2 kruka persilja

Lax

ca 600 g laxfilé

2 tsk tandoorikrydda

1 tsk olja

Gör så här:

Blomkål: Ansa och skär blomkålen i bitar. Blanda olivolja, vinäger, salt och peppar. Hacka persiljan, vänd ner den i dressingen.

Potatismos: Värm mjölken i en kastrull. Häll av vattnet från potatisen. Ställ tillbaka kastrullen med potatisen på plattan och stöt sönder potatisen. Späd med mjölken och matfettet och vispa med elvisp. Smaka av med salt och peppar.

Lax: Skär laxen i portionsbitar och krydda med salt, peppar och tandoorikrydda. Stek laxen i oljan i en stekpanna ca 6 minuter. Vänd och stek på alla fyra sidor.

Servera laxen med potatismoset, blomkålen och dressingen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!