Potatismos
900 g mjölig potatis
2 dl mjölk
1 1/2 msk smör eller margarin
salt och peppar
Blomkål med dressing
ca 250 g blomkål
1 msk olivolja
1 msk vitvinsvinäger
1/2 kruka persilja
Lax
ca 600 g laxfilé
2 tsk tandoorikrydda
1 tsk olja
Gör så här:
Blomkål: Ansa och skär blomkålen i bitar. Blanda olivolja, vinäger, salt och peppar. Hacka persiljan, vänd ner den i dressingen.
Potatismos: Värm mjölken i en kastrull. Häll av vattnet från potatisen. Ställ tillbaka kastrullen med potatisen på plattan och stöt sönder potatisen. Späd med mjölken och matfettet och vispa med elvisp. Smaka av med salt och peppar.
Lax: Skär laxen i portionsbitar och krydda med salt, peppar och tandoorikrydda. Stek laxen i oljan i en stekpanna ca 6 minuter. Vänd och stek på alla fyra sidor.
Servera laxen med potatismoset, blomkålen och dressingen.