Recept: Torskfilé med korngryn och tomatsky

Kultur och Nöje2016-02-18 08:00

1 1/4 nypa flingsalt

3 vitlöksklyftor

500 g savoykål

5 dl korngryn

2 1/2 msk olivolja

5 sardellfiléer

1 1/4 förp körsbärstomater

2 1/2 msk vatten

2 1/2 msk rapsolja eller skirat smör

ca 625 g torskfilé

salt och peppar

Så här gör du:

Skiva vitlöken tunt. Skär kålen i tjocka strimlor.

Koka korngrynen enligt anvisningen på paketet..

Hetta upp olivoljan till medelhög värme.

Lägg i sardellfiléerna och vitlöken. Rör tills sardellerna nästan löst upp sig och vitlöken blivit lätt gyllenbrun.

Tillsätt kålen, vänd och stek tills den mjuknat. Smaka av med salt och peppar, lägg kålen åt sidan. Använd samma panna igen utan att skölja den.

Dela tomaterna. Krossa dem i stekpannan med en potatisstomp. Tillsätt vatten, låt sjuda på låg värme i cirka fem minuter.

Hetta upp rapsolja eller skirat smör i en stekpanna. Stek torsken tills den fått stekyta på ena sidan. Vänd, sänk värmen till medelhög och stek tills en termometer visar innertemperatur 50 grader.

Ta upp tomaterna ur stekpannan. Låt svalna lite, hacka dem sen i småbitar.

Häll av vattnet från korngrynen. Blanda dem med tomaterna.

Häll tomatskyn ner i en såssnipa genom en sil.Servera kålsalladen med torsk och korngryn. Häll över tomatskyn.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!