Recept: Ugnsbakad lax med limekräm

Kultur och Nöje2016-10-21 08:00

4 bitar lax (à ca 150 g)

ca 200 g frysta haricots verts

salt och peppar

2 dl crème fraiche

1 lime

12 körsbärstomater

1 gurka

2 msk hackad dill

1 msk olivolja

salt och peppar

Gör så här:

Tina laxen om den är fryst och bönorna.

Sätt ugnen på 200 grader.

Krydda laxen med salt och peppar.

Lägg bönorna i en ugnssäker form och lägg på laxbitarna.

Vispa crème fraichen tjock. Riv skalet av limen och blanda ner. Bred crèmen på laxen. Lägg i körsbärstomater.

Sätt formen mitt i ugnen 10-12 minuter eller tills laxens innertemperatur är 56 grader.

Skala, kärna ur och skär gurkan i grova tärningar. Blanda dem med hackad dill och olivolja. Smaksätt med salt och peppar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!