Recept: Ugnsbakad spätta med pacetta och salvia

Kultur och Nöje2016-02-22 08:00

600 g spättafilé

salt

svartpeppar

rikligt med färsk salvia

70 g pancetta tärnad, kan ersättas med mager bacon

1 msk olivolja

2 endive (gärna röda), klyftade

Vinägrett

3 msk balsamvinäger3 msk olivolja

salt

svartpeppar

Gör så här:

Sätt ugnen på 150 grader.

Lägg spättafiléerna på en skärbräda. Salta och peppra och lägg på rikligt med salviablad.

Rulla ihop filéerna och lägg dem i en ugnssäker form. Ringla över lite olivolja och stek i ugnen tills fiskköttet är vitt, cirka 12-15 minuter.

Stek pancettan i lite olivolja i en stekpanna. Lägg i endiverna när pancettan fått lite färg.

Sänk värmen och låt steka i 6-7 minuter.

Vispa ihop ingredienserna till vinägretten i en skål.

Smaksätt med salt och peppar.

Servera fisken med endiverna och vinägretten.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!