600 g spättafilé
salt
svartpeppar
rikligt med färsk salvia
70 g pancetta tärnad, kan ersättas med mager bacon
1 msk olivolja
2 endive (gärna röda), klyftade
Vinägrett
3 msk balsamvinäger3 msk olivolja
salt
svartpeppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 150 grader.
Lägg spättafiléerna på en skärbräda. Salta och peppra och lägg på rikligt med salviablad.
Rulla ihop filéerna och lägg dem i en ugnssäker form. Ringla över lite olivolja och stek i ugnen tills fiskköttet är vitt, cirka 12-15 minuter.
Stek pancettan i lite olivolja i en stekpanna. Lägg i endiverna när pancettan fått lite färg.
Sänk värmen och låt steka i 6-7 minuter.
Vispa ihop ingredienserna till vinägretten i en skål.
Smaksätt med salt och peppar.
Servera fisken med endiverna och vinägretten.