4 tomater
2 rödlökar
1 röd paprika
1 gul paprika
2 förp kryddiga korvar av valfri sort (à 240 g)
4 vitlöksklyftor
1/2 kruka oregano
2 msk olivolja
2 msk balsamvinäger
1 tsk rökt paprikapulver
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
4 port ris eller gryn
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.
Tärna tomaterna och lägg dem i en ugnssäker form (ca 25 x 30 cm för fyra portioner).
Skala och skär löken i klyftor.
Dela, kärna ur och skär paprikorna i klyftor. Halvera korvarna på snedden. Lägg lök, paprika och korv i formen.
Krossa oskalade vitlöksklyftor och lägg dem i formen. Repa oreganon och strö över grönsakerna. Ringla över olivoljan och vinägern. Krydda med paprikapulver, salt och peppar. Blanda om alla ingredienser.
Stek mitt i ugnen cirka 30 minuter.
Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
Servera med ris och gärna lite senap.