Recept: Ugnsbakade kryddiga korvar

Kultur och Nöje2017-01-20 08:00

4 tomater

2 rödlökar

1 röd paprika

1 gul paprika

2 förp kryddiga korvar av valfri sort (à 240 g)

4 vitlöksklyftor

1/2 kruka oregano

2 msk olivolja

2 msk balsamvinäger

1 tsk rökt paprikapulver

1/2 tsk salt

1 krm svartpeppar

4 port ris eller gryn

Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader.

Tärna tomaterna och lägg dem i en ugnssäker form (ca 25 x 30 cm för fyra portioner).

Skala och skär löken i klyftor.

Dela, kärna ur och skär paprikorna i klyftor. Halvera korvarna på snedden. Lägg lök, paprika och korv i formen.

Krossa oskalade vitlöksklyftor och lägg dem i formen. Repa oreganon och strö över grönsakerna. Ringla över olivoljan och vinägern. Krydda med paprikapulver, salt och peppar. Blanda om alla ingredienser.

Stek mitt i ugnen cirka 30 minuter.

Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.

Servera med ris och gärna lite senap.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!