Recept: Ugnsrostade grönsaker med lingonvinägrett

Kultur och Nöje2016-04-07 08:00

1 aubergine

2 morötter

1 palsternacka

en liten bit kålrot

1 rödlök

3 msk rapsolja

1 tsk honung

flingsalt, svartpeppar

0,5 dl hasselnötter

1 msk pumpafrön

Lingonvinägrett:

0,5 dl balsamvinäger

1 dl olivolja, extra virgin

0,5 fintärnat äpple

1,5 tsk lingonsylt

Sslt, svartpeppar

eventuellt 1 tsk rårörsocker

Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader.

Dela aubergine i bitar, salta dem lätt och låt stå medan du förbereder det andra.

Skala rotfrukterna och skär dem i stavar, skala löken och skär i klyftor.

Lägg aubergine, rotfrukter och lök i en ugnssäker form, ringla över rapsolja, klicka ut honung och salta och peppra. Sätt in i ugnen i ca 40 minuter.

Rosta under tiden hasselnötter och pumpafrön i en torr stekpanna på medelvärme och låt dem sedan svalna.

Blanda alla ingredienser till vinägretten och ringla den över de färdiga grönsakerna. Mixa gärna så att sylten smälter in.

Toppa med pumpafrön och hasselnötter.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!