Recept: Ugnsstekt karré med vitlökskräm

Kultur och Nöje2016-10-28 08:00

1 1/2 kg benfri fläskkarré i bit

1 tsk salt

2 krm peppar

500 g steklök

3 morötter

3 msk olivolja

4 vitlöksklyftor

1 tsk rosmarin

3 lagerblad

5 svartpepparkorn

2 kvistar persilja

2 msk honung

2 dl torrt vitt vin

3 msk konc kycklingfond

5 dl vatten

Vitlökskräm

2 dl crème fraiche, 2 vitlöksklyftor, tabasco

Gör så här:

Krydda fläskkarrén med salt och peppar.

Skala steklök, morot och vitlök. Skär morötterna i grova bitar.

Bryn köttet runt om i 1/3 av olivoljan i en gryta som tål ugnsvärme. Ta upp köttet på ett fat.

Häll resterande olivolja i grytan. Lägg i steklök och morötter, fräs cirka tre minuter.

Sätt ugnen på 175 grader.

Lägg tillbaka köttet i grytan. Tillsätt rosmarin, lagerblad, svartpepparkorn, persilja, vitlöksklyftor, honung, vin, fond och vatten. Koka upp.

Lägg på lock och efterstek i nedre delen av ugnen cirka 1 1/2 timme. Köttet är färdigt när innertemperaturen är 80–85 grader.

Vitlökscrème: Blanda crème fraiche med pressade vitlöksklyftor och några droppar tabasco. Servera fläskkarrén med vitlökscrème och kokt potatis.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!