1 1/2 kg benfri fläskkarré i bit
1 tsk salt
2 krm peppar
500 g steklök
3 morötter
3 msk olivolja
4 vitlöksklyftor
1 tsk rosmarin
3 lagerblad
5 svartpepparkorn
2 kvistar persilja
2 msk honung
2 dl torrt vitt vin
3 msk konc kycklingfond
5 dl vatten
Vitlökskräm
2 dl crème fraiche, 2 vitlöksklyftor, tabasco
Gör så här:
Krydda fläskkarrén med salt och peppar.
Skala steklök, morot och vitlök. Skär morötterna i grova bitar.
Bryn köttet runt om i 1/3 av olivoljan i en gryta som tål ugnsvärme. Ta upp köttet på ett fat.
Häll resterande olivolja i grytan. Lägg i steklök och morötter, fräs cirka tre minuter.
Sätt ugnen på 175 grader.
Lägg tillbaka köttet i grytan. Tillsätt rosmarin, lagerblad, svartpepparkorn, persilja, vitlöksklyftor, honung, vin, fond och vatten. Koka upp.
Lägg på lock och efterstek i nedre delen av ugnen cirka 1 1/2 timme. Köttet är färdigt när innertemperaturen är 80–85 grader.
Vitlökscrème: Blanda crème fraiche med pressade vitlöksklyftor och några droppar tabasco. Servera fläskkarrén med vitlökscrème och kokt potatis.