Recept: Ugnsstekta vegobiffar

Kultur och Nöje2017-01-09 08:00

400 g morötter

200 g palsternacka

1 purjolök, finhackad

2 msk vatten

2 st ägg

0.5 dl maizena

1 tsk salt

0.5 tsk grovmalen svartpeppar

1 dl ströbröd

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader. Skala och riv rotfrukterna grovt.

Fräs det rivna med purjolöken i olja utan att det tar färg. Häll i vattnet och låt koka in.

Blanda grönsakerna i en skål med ägg, maizena, salt och peppar.

Strö ett tunt lager ströbröd på en plåt med bakplåtspapper.

Klicka ut smeten i tolv högar och platta till.

Tillred mitt i ugnen cirkaa tio minuter. Vänd biffarna.

Låt gå ytterligare 10 minuter i ugnen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!