Recept: Veganribs

Kultur och Nöje2017-01-13 08:00

Marinad

1 riven vitlöksklyfta

1/2 dl ketchup

1/2 dl valfri senap

1/2 dl ljus sirap

1/2 dl japansk soja

1 msk riven ingefära

1 msk finrivet apelsinskal

1 tsk chilipulver

1/2 tsk salt

1 krm nymalen svartpeppar

Oumph

2 påsar frysta, tinade vegobitar (à 280 g, gärna oumph-filéer eller chunky bites)

2 msk rapsolja

Gör så här:

Marinad: Blanda ihop samtliga ingredienser till marinaden.

Oumph: Blanda marinaden med oumph-filéerna.

Låt marinera minst en timme men helst över natten i kylskåp.

Stek oumphen i oljan i en stekpanna på medelvärme tills filéerna har fått fin färg runt om.

Lägg upp på ett fat. Servera gärna ”ribsen” med en sallad och rostade potatisklyftor.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!