Recept: Vegopytt med marinerad tofu

Kultur och Nöje2016-02-04 08:00

3­–4 kokta potatisar

1­–2 kokta morötter

1­–2 kokta rödbetor

1 paprika

1/3 zucchini

1 rödlök

1 msk rapsolja

1 paket marinerade tofu, 300 g

färsk bladpersilja

en näve solrosfrön

1 tsk torkad timjan

torkad paprika, stark

salt och svartpeppar

Gör så här:

Tärna kokta rotfrukter i kuber.

Stek i lite rapsolja tillsammans med tärnad zucchini, paprika och rödlök i båtar.

Salta och peppra, smula över torkad timjan.

Tärna marinerad tofu och stek för sig i lite rapsolja, krydda med lite salt och paprikakrydda.

Toppa veggopytten med stekt tofu, färska örter (ex persilja eller basilika) och solroskärnor som rostats i en torr stekpanna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!