1 tsk salt
1,5 msk smör
0,5 msk rapsolja
2 dl vatten
1 krm svartpeppar, nymald
1 gul lök
1 dl crème fraîche
2 tsk kinesisk soja
2 msk messmör
2 pkt renskav, fryst, vilt eller älg (à 240 g)
200 g kantareller
Tillbehör
Persilja, pressad potatis, rårörda lingon
Gör så här:
Skala och finhacka löken.
Stek skavet i olja och 1/2 msk smör i en stekpanna tills det börjar få färg.
Tillsätt löken, låt steka cirka två minuter.
Tillsätt messmör, crème fraiche och vatten. Koka ihop cirka tre minuter.
Smaka av med soja, salt och peppar.
Ansa och skär eventuellt svampen i mindre bitar. Stek den i en msk smör i en stekpanna tills all vätska kokat in.
Häll svampen över skavet. Strö över persilja.
Servera skavet med pressad potatis och rårörda lingon.