Recept: Vitlöksrostade grönsaker med kryddig korv

Kultur och Nöje2016-10-31 08:00

3 morötter

2 palsternackor

900 g fast potatis

1/2 msk olja

1 tsk timjan

2 vitlöksklyftor

salt och peppar

Sås:,1 1/2 dl gräddfil, 2 msk chilisås eller ketchup, 1 msk senap

Korv: 2 förp korv timjan/salladslök (à 300 g), 1/2 msk olivolja

Till servering

1/2 kruka persilja

Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader och sätt in en långpanna.

Rostade rotfrukter: Skala morötter och palsternackor och skär dem i stavar. Klyfta potatisen. Blanda grönsakerna med oljan och timjan i en bunke och pressa i vitlöken. Salta och peppra. Häll ut grönsakerna på den varma plåten och sätt in mitt i ugnen cirka 30 minuter. Rör runt någon gång.

Sås: Blanda gräddfil med chilisås och senap. Smaka av med salt och peppar.

Korv: Snitta korvarna i skinnet och stek dem runt om i oljan i en stekpanna ca 10 minuter.

Hacka persiljan fint.

Till servering: Strö persiljan över rotfrukterna och servera med korven och den kalla såsen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!