3 morötter
2 palsternackor
900 g fast potatis
1/2 msk olja
1 tsk timjan
2 vitlöksklyftor
salt och peppar
Sås:,1 1/2 dl gräddfil, 2 msk chilisås eller ketchup, 1 msk senap
Korv: 2 förp korv timjan/salladslök (à 300 g), 1/2 msk olivolja
Till servering
1/2 kruka persilja
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader och sätt in en långpanna.
Rostade rotfrukter: Skala morötter och palsternackor och skär dem i stavar. Klyfta potatisen. Blanda grönsakerna med oljan och timjan i en bunke och pressa i vitlöken. Salta och peppra. Häll ut grönsakerna på den varma plåten och sätt in mitt i ugnen cirka 30 minuter. Rör runt någon gång.
Sås: Blanda gräddfil med chilisås och senap. Smaka av med salt och peppar.
Korv: Snitta korvarna i skinnet och stek dem runt om i oljan i en stekpanna ca 10 minuter.
Hacka persiljan fint.
Till servering: Strö persiljan över rotfrukterna och servera med korven och den kalla såsen.