Recept: Zucchinilasagne med halloumi och bresaola

Kultur och Nöje2016-06-07 08:00

1 zucchini

2 halloumiostar (à 200 g)

1 msk olja

salt och peppar

420 g pastasås (gärna zucchini)

1 dl vispgrädde

1 dl vatten

12 lasagneplattor

140 g bresaola

65 g ruccola

Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader.

Skär zucchinin och halloumin i tunna skivor.

Stek zucchinin i omgångar i oljan i en stekpanna, salta och peppra. Lägg upp på ett fat.

Blanda pastasåsen med grädden och vattnet.

Varva såsen, lasagneplattorna, zucchinin och halloumin i en ugnssäker form, cirka 20 X 30 centimeter.

Lägg halloumi och zucchini på vartannat lager. Börja och avsluta med såsen. Toppa med halloumin.

Sätt in formen mitt i ugnen cirka 25 minuter.

Servera lasagnen med bresaola och ruccola.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!