Rostad morotssallad med citrusdressing

Kultur och Nöje2016-06-09 08:00

600 g morötter

1/3 rödlök

1 1/3 msk olivolja

1/3 tsk salt

100 g sockerärter

2/3 påse babyspenat (à 65 g)

flingsalt

nymalen svartpeppar

rostade pumpakärnor (till garnering)

Citrusdressing

2/3 msk färskpressad citronjuice

2 msk färskpressad apelsinjuice

2/3 msk grovkornig osötad senap

2/3 msk riven vitlöksklyfta

2/3 krm salt

1/3 dl olivolja

Sätt ugnen på 225 grader.

Sallad: Skala och skär morötterna i stavar. Skala, dela och strimla rödlöken.

Lägg morötterna på en bakpappersklädd plåt. Ringla över olja. Strö över salt. Rosta i mitten av ugnen cirka 20 minuter. Rör då och då.

Ta ut plåten. Lägg på rödlök och sockerärter, ställ in ytterligare 5–10 minuter.

Dressing: Rör ihop alla ingredienser. Häll dressingen över de varma grönsakerna.

Sallad: Blanda ner spenaten. Lägg upp salladen på ett fat. Strö över flingsalt, peppar och pumpakärnor.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!