600 g morötter
1/3 rödlök
1 1/3 msk olivolja
1/3 tsk salt
100 g sockerärter
2/3 påse babyspenat (à 65 g)
flingsalt
nymalen svartpeppar
rostade pumpakärnor (till garnering)
Citrusdressing
2/3 msk färskpressad citronjuice
2 msk färskpressad apelsinjuice
2/3 msk grovkornig osötad senap
2/3 msk riven vitlöksklyfta
2/3 krm salt
1/3 dl olivolja
Sätt ugnen på 225 grader.
Sallad: Skala och skär morötterna i stavar. Skala, dela och strimla rödlöken.
Lägg morötterna på en bakpappersklädd plåt. Ringla över olja. Strö över salt. Rosta i mitten av ugnen cirka 20 minuter. Rör då och då.
Ta ut plåten. Lägg på rödlök och sockerärter, ställ in ytterligare 5–10 minuter.
Dressing: Rör ihop alla ingredienser. Häll dressingen över de varma grönsakerna.
Sallad: Blanda ner spenaten. Lägg upp salladen på ett fat. Strö över flingsalt, peppar och pumpakärnor.