400 g strömmingsfiléer
1 vitlöksklyfta
½ citron
1 schalottenlök
½ dl crème fraiche
1 äggula
2 msk dijonsenap
2 msk rapsolja
4 färska rödlökar
½ dl ättika
1 dl strösocker
2 dl vatten
½ dl grovhackad persilja
100 g naturell färskost
1 msk färsk finriven pepparrot
300 g kantareller
salt
peppar
smör
knäckebröd
Gör så här:
Klipp av ryggfenorna. Skala och finriv vitlöken. Tvätta citronen, riv skalet och pressa ut saften. Finhacka schalottenlöken.
Blanda vitlök, citronsaft och -skal, schalottenlök, crème fraiche, äggula och senap. Salta och peppra. Vänd ner strömmingen. Låt stå en timme, gärna två. Vänd runt då och då. Lägg ihop flundrorna två och två och stek dem i smör och olja.
Skiva rödlöken tunt. Rör ihop ättika, socker, vatten och persilja. iVänd ner löken och ställ i kylen.
Blanda ihop pepparrot och färskosten. Salta och peppra.
Rensa svampen. Stek i smör.
Bre osten på knäckebröd, lägg på strömming. lök och kantareller.