Sesambakad lax med ris

Kultur och Nöje2015-10-03 08:00

2 port ris

ca 300 g laxfilé

salt och peppar

2 tsk sesamfrö

1/2 silverlök

1 pak choi

1 tsk olja

1 dl teriyakisås

1 lime

Gör så här:

Sätt ugnen på 150 grader.

Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.

Dela laxen i två bitar.

Lägg dem i en ugnsäker form.

Krydda med salt och peppar och strö på sesamfrön.

Sätt in laxen mitt i ugnen cirka 10 minuter eller tills laxens innertemperatur är 56 grader.

Skala och dela löken och skär den i tunna skivor. Skölj och strimla pak choi.

Fräs lök och pak choi i olja i en stekpanna. Häll över teriyakisås och låt allt bli varmt.

Skär limen i klyftor.

Servera laxen med ris, lök, pak choi och limeklyftor.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!