Somrig sallad med melon och getost

Kultur och Nöje2016-08-03 08:00

1 blodgrapefrukt

1 liter delade jordgubbar

½ galiamelon eller honungsmelon, delad i kuber

100 g plocksallad

0,5 dl olivolja

1 tsk råsocker

1 tsk flingsalt

nymalen svartpeppar

100 g getost, delad i bitar

0,75 dl grovt hackad mynta

50 g cashewnötter

1 msk flytande honung

Gör så här:

Filéa grapefrukten i skinnfria klyftor. Ta det resterande av grapefrukten och krama ut juicen i en skål. Lägg all frukt tillsammans med sallad i en skål. Blanda grapefruktjuicen med olivolja, råsocker, salt och svartpeppar i en liten skål.

Häll dressingen över salladen. Tillsätt getost. Toppa med mynta, cashewnötter och eventuellt ringlad honung.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!