Stekta fullkornsnudlar med knaperstekt tofu

Kultur och Nöje2016-08-13 08:00

250 g fullkornsnudlar

270 g tofu

½ dl sweet chilisås

2 msk japansk soja

½ tsk sesamolja

1 vitlöksklyfta, pressad

2–3 tskpressad ingefära

½ röd spansk peppar, finhackad

2 tsk honung

salt

svartpeppar

250 g broccoli

65 g spenat

2 morötter, strimlade

sesamfrön

lime

olja

Gör så här:

Koka nudlarna i lättsaltat vatten i ca 2–3 minuter. Skölj av med kallt vatten i ett durkslag och låt rinna av.

Torka av tofun och skär den i kuber.

Hetta upp olja i stekpanna och stek tofun ganska hårt. Tillsätt ca 2 msk av dressingen till tofun i pannan och stek ytterligare några minuter. Lägg tofun på ett fat.

Ta lite ny olja i stekpannan och stek på grönsakerna några minuter. Tillsätt nudlarna och stek med en stund till. Rör i resten av dressingen och toppa med tofun.

Servera direkt tillsammans med sesamfrön och limeklyftor.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!