250 g fullkornsnudlar
270 g tofu
½ dl sweet chilisås
2 msk japansk soja
½ tsk sesamolja
1 vitlöksklyfta, pressad
2–3 tskpressad ingefära
½ röd spansk peppar, finhackad
2 tsk honung
salt
svartpeppar
250 g broccoli
65 g spenat
2 morötter, strimlade
sesamfrön
lime
olja
Gör så här:
Koka nudlarna i lättsaltat vatten i ca 2–3 minuter. Skölj av med kallt vatten i ett durkslag och låt rinna av.
Torka av tofun och skär den i kuber.
Hetta upp olja i stekpanna och stek tofun ganska hårt. Tillsätt ca 2 msk av dressingen till tofun i pannan och stek ytterligare några minuter. Lägg tofun på ett fat.
Ta lite ny olja i stekpannan och stek på grönsakerna några minuter. Tillsätt nudlarna och stek med en stund till. Rör i resten av dressingen och toppa med tofun.
Servera direkt tillsammans med sesamfrön och limeklyftor.