3 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
6 dl mjölk (3 procent)
4 ägg
5 dl grovrivna rotfrukter (t ex morot, palsternacka, rotselleri)
Stekta äpplen
2 röda äpplen
6 salladslökar
2 msk smör
rårörda lingon till servering
Så här gör du:
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda mjöl, salt och hälften av mjölken i en bunke.
Tillsätt ägg och resten av mjölken, vispa till en slät smet.
Rör ner de rivna rotfrukterna.
Häll smeten i en smord ugnssäker form, cirka 25 x 35 centimeter. Grädda i mitten av ugnen cirka 30 minuter.
Stekta äpplen: Dela och kärna ur äpplena. Skär i klyftor. Ansa och dela salladslökarna på mitten. Stek äpple och salladslök i smöret 2–3 minuter i en stekpanna.
Servera pannkakan med äppelfräset och rårörda lingon.