Ugnspannkaka med rivna rotfrukter

Kultur och Nöje2015-08-17 08:00

3 dl vetemjöl

1/2 tsk salt

6 dl mjölk (3 procent)

4 ägg

5 dl grovrivna rotfrukter (t ex morot, palsternacka, rotselleri)

Stekta äpplen

2 röda äpplen

6 salladslökar

2 msk smör

rårörda lingon till servering

Så här gör du:

Sätt ugnen på 200 grader.

Blanda mjöl, salt och hälften av mjölken i en bunke.

Tillsätt ägg och resten av mjölken, vispa till en slät smet.

Rör ner de rivna rotfrukterna.

Häll smeten i en smord ugnssäker form, cirka 25 x 35 centimeter. Grädda i mitten av ugnen cirka 30 minuter.

Stekta äpplen: Dela och kärna ur äpplena. Skär i klyftor. Ansa och dela salladslökarna på mitten. Stek äpple och salladslök i smöret 2–3 minuter i en stekpanna.

Servera pannkakan med äppelfräset och rårörda lingon.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!