4 st ägg
1 dl grädde
3 dl mjölk
150 gram Västerbottensost
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
400 gram potatis, kall, kokt
3 dl vetemjöl
125 gram smör
1 msk vatten, kallt
2 dl crème fraiche
1 rödlök
½ krukadill
½ knipparädisor
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Tvätta och koka potatis om du inte redan har färdigkokt.
Blanda ihop mjölet med smöret till en grynig massa. Tillsätt vattnet och arbeta ihop till en smidig deg.
Tryck ut degen i en pajform och nagga den med en gaffel. Låt pajdegen vila i kylen ca 20 min om tid finns. Förgrädda ca 10 min.
Blanda ihop ägg, grädde, mjölk, ost, salt och peppar i en bunke. Skär den kokta potatisen i 1 cm tjocka skivor.
Fördela potatisen jämt över pajbotten och häll över äggstanningen. Sätt in i ugnen ca 20–30 min beroende på ugn.
Skala och finhacka rödlök, skölj och finhacka dillen och skölj rädisorna. Lägg upp alla tillbehör och creme fraiche i separata skålar och servera till pajen.