Vegetarisk lasagne

Kultur och Nöje2015-11-24 08:00

2 gula lökar

2 vitlöksklyftor

1 aubergine

1 zucchini

1 msk tomatpuré

2 burkar tomater, krossade

4 dl Norrmejerier rème fraiche fetaost–soltorkade tomater

ca 12 lasagneplattor

150 g fetaost

Till servering: ärtskott

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader.

Skala och finhacka lök och vitlök.

Tärna aubergine och zucchini.

Stek lök, vitlök, aubergine och zucchini i smör i en stekpanna tills de fått lite färg.

Tillsätt tomatpurén och tomaterna och låt puttra cirka 10 min.

Varva röran med crème fraiche och lasagneplattor i en smord form cirka 20x30 cm, avsluta med ett varv tomatröra.

Strö över smulad fetaost. Baka lasagnen i mitten av ugnen cirka 30 min.

Servera gärna med ärtskott.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!