1 dl hasselnötter
400 g borlottibönor (alt. vita bönor)
¾ dl olivolja
2 gula lökar, tunt skivade
2 vitlöksklyftor, tunt skivade
2–3 msk färskpressad citronjuice
½ tsk salt
1 msk äppelcidervinäger
½ dl vatten
svartpeppar
3 medelstora rödbetor, skalade och rivna
salladsblad
4 fullkornstortillas
Gör så här:
Värm ugnen till 180°.
Rosta hasselnötterna på en bakplåt i ca 11 minuter. Hacka nötterna grovt.
Värm oljan på medelvärme i en stekpanna. Stek löken försiktigt i 8 minuter. Tillsätt vitlök och stek i ytterligare 2 minuter eller tills allt har blivit karamelliserat.
Skölj av bönorna i ett durkslag.
Mixa ihop lök, vitlök, bönor, citronjuice, vinäger, vatten, salt och peppar tills du får en slät röra. Smaka av med salt, peppar och citronjuice.
Montera wrapsen genom att bre ut ett generöst lager med bönröra. Täck med salladsblad. Fördela rödbetor och hasselnötter. Vik in den nedre kanten och rulla ihop wrapsen.