Fläsfilé till middag

Luleå2015-04-24 08:00

Fredagsmiddagen blir inte det, som för många är tacos, utan denna vecka tipsar vi om fläskfilé i krämig dragon- och senapsås.

Smaklig måltid.

700 g fläskfilé

smör och neutral olja att steka i

salt och peppar

Rotfrukter

600 g potatis

2 stora morötter

1 stor rödlök

2 stora palsternackor

3 msk neutral olja

5 klyftor vitlök

salt och peppar

Sås

3 dl grädde

1 msk kalvfond

1 msk dijonsenap

1,5 tsk torkad dragon

1 tsk honung

droppar citronsaft

salt och peppar

Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader.

Skär potatis och lök i klyftor, palsternacka och morot i långa, knubbiga stavar. Tryck till vitlöksklyftorna med sidan på kniven. Lägg alla rotfrukterna i en baklåtsklädd långpanna, ringla över oljan samt salta och peppra.

Baka i ugnen i 35 minuter.

Putsa fläskfilén och skär i ca 2,5 cm tjocka skivor. Salta, peppra och bryn snabbt i olja och smör. Lägg på en tallrik och ställ åt sidan.

Vispa ur pannan med grädde och kalvfond. Tillsätt dragon och dijonsenap och låt koka ihop under några minuter. Smaka av med citronsaft, honung, salt och peppar.

Lägg tillbaka fläskfilén och ev köttsaft i pannan och låt koka med i ca 3 minuter.

Servera fläskfilén i sin sås och servera med de rostade rotfrukterna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!