Lördagslyxa med kyckling

Lördagen ska firas på bästa sätt, och vad passa inte bättre än lite Kycklingfritteras med majs- och tomatsalsa.

Luleå2015-04-25 08:00

Smaklig måltid!

Kycklingfritreras

600 g kyckling eller kalkonfärs

1 st lime, saft och rivet skal

0,3 st chili, urkärnad och finhackad

1 dl purjolök, finhackad

3 msk fisksås

1 st äggvita

2 msk kokosflingor

0,75 dl mjölk

salt

grovmalen svartpeppar

rapsolja att steka i

Majs- och tomatsalsa

1 st stor burk majskorn

800 g valfria tomater

10 cm purjolök (det gröna)

1 st lime, saft och skal

0,3 st chili, urkärnad och finhackad

1 st vitlöksklyfta, riven eller pressad

salt

grovmalen svartpeppar

Till servering

Rostad potatis i ugn

Naturell yoghurt

ev rostad kokos

Gör så här:

Salsa

Skär tomaterna i mindre klyftor (om tomaterna är små, hacka annars tomaterna fint) och strimla purjolöken.

Blanda samman med majs, limesaft, chili och vitlök.

Smak av med salt och peppar. Smaka eventuellt av med mer limesaft.

Kycklingfritters

Blanda samman alla ingredienser till kycklingbiffarna.

Blanda noga till en slät smet.

Provstek en liten bit och krydda sedan med salt och svartpeppar.

Täck botten av en stekpanna med rapsolja.

Hetta upp och klicka ut små högar av färsen (den ska vara ganska lös) i stekpannan och stek i cirka 3 minuter på vardera sida eller tills de fått fin färg på båda sidor och är genomlagade.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!