– Förutom att jag har med två bilder som jag är stolt över så tycker jag att mina kollegor har med fantastiskt fina bilder, säger Jonas Norén.

Han är en av tio fotografer i fotonätverket Fotobögarna som ställer ut två bilder var och som nu hänger på en av väggarna i flygplatsens ankomsthall. Sedan 2011 medverkar Swedavia på Pride-festivaler i Sverige för att stödja alla människors lika rätt och värde.

– Vi har arbetat ett tag med att få in kulturen i det offentliga rummet. Nu tar vi det ett steg längre med en fotoutställning där vi vill visa upp att mångfald är viktigt, säger flygstationschef Ann-Christin Viklund.

Artikelbild

| Mångfald. Luleå ska vara stolt över sin stad. Fotografer vill visa mångfald.

Jonas Norén är en av två professionella fotografer i nätverket som ställer ut. Han är ursprungligen från Porsön i Luleå, men bor numera i Malmö.

Utställningen som togs fram för ett år sen till Stockholm Pride 2014 och som tidigare visats i Stockholm och Östersund har en tydlig Stockholmsprägel.

– Jag hoppas att publiken inte ska tycka att det är för mycket Stockholm. Vi kan nu lämna över fanan till Luleå för jag tycker Luleå ska vara stolt över sin stad, säger Jonas Norén.

I bilderna kan man se mycket mångfald, färg och kärlek. Jonas Norén hoppas att de som ser bilderna ska bli berörda på något sätt.

Artikelbild

| Ankomsthallen. Utställningen i ankomsthallen ska ge ny bild av Luleå

– Det kanske finns någon bild som retar mera, samtidigt som de flesta bilderna bara ska ge lite glädje, kärlek och värme, säger Jonas Norén.