Först till kvarn gäller också för hamburgerkött

När det malda köttet är slut, så är det slut. På hamburgare. Köttfärs får nämligen inte hanteras hur som helst.

Malet kött. Kundtrycket var stort på Bastard Burgers i fredags. Det malda köttet tog slut.

Malet kött. Kundtrycket var stort på Bastard Burgers i fredags. Det malda köttet tog slut.

Foto: Marianne Westin

Mat2016-09-27 10:18

Bastard Burgers, den nyöppnade hamburgerrestaurangen i Luleå, hade full rulle på öppningsdagen i fredags.

– Det bara sprutade ut burgare, säger Kristofer Forss som är en av delägarna i Bastard Burgers.

Faktum är att BB fick stänga i förtid för att köttet tog slut på grund att så många ville ha burgare. Fyra timmar, sedan tog råvaran slut.

– Det är svårt att veta hur mycket kött vi ska mala, säger Forss

– Vi maler köttet på morgonen och sedan får vi inte mala mer medan vi har öppet.

Eftersom Bastard Burgers är nyöppnat, så är det svårt att veta vilket kundtryck det kommer att bli. På måndagen har kökspersonalen gjort en kvalificerad gissning vad gäller behovet av malet kött – och sedan lagt mer i köttkvarnen. För säkerhets skull.

Kristofer Forss är mycket nöjd efter öppningshelgen.

– Vi fick bland annat många femplus på sociala medier.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!