Recept: Cashewbollar med chutneyyoghurt

Mat2016-07-12 08:00

100 g naturella cashewnötter

3 ägg

1,5 dl ströbröd

1,5 dl riven lagrad ost

0,5 riven liten gul lök

2 rivna vitlöksklyftor

1 dl hackad bladpersilja

1 tsk salt

1 liter vatten

2 grönsaksbuljongtärningar

1 msk smör

1 msk olivolja

Chutneyyoghurt

2 dl turkisk yoghurt

3 msk mango chutney

Gör så här:

Mixa nötterna fint i en matberedare. Blanda dem med ägg och ströbröd. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda till en jämn smet.

Forma små bollar, en dryg tesked räcker, de sväller vid tilagningen. Koka upp vatten och buljongtärningar.

Sjud bollarna 5–7 minuter och häll av dem i ett durkslag.

Stek bollarna i en panna med smör och olja cirka tre minuter tills de fått fin färg.

Blanda yoghurt och mango chutney till en kräm och servera till frikadellerna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!