Recept: Gratinerade pastaknyten med fetaost och valnötter

Mat2016-07-13 08:00

500 g ostfylld färsk pasta

50 g grönkål i små bitar

1 dl valnötter

0, 5 dl olivolja

100 g fetaost

0,5 tsk svartpeppar

Tomatsallad

5 tomater, tärnade

0,5 liten rödlök, finhackad

1 liten vitlöksklyfta, riven

1 msk olivolja

salt, svartpeppar och honung

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader.

Lägg pastan i saltat kokande vatten och koka kraftigt i två minuter. Häll av vattnet och lägg pastan i en ugnsform.

Vänd runt pastan med grönkål, valnötter och olivolja.

Toppa med smulad fetaost och svartpeppar.

Gratinera högt upp i ugnen tills osten fått lite färg, 5–7 minuter.

Blanda alla ingredienser till tomatsalladen och smaka av med salt, peppar och honung.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!