Recept: Lins- och rödbetssallad med chévre

Mat2016-07-15 08:00

6 dl kokta belugalinser

600 g små rödbetor

250 g körsbärstomater (gärna olika färger)

1 msk hackad timjan

200 g getost av chèvretyp

150 g blandade salladsblad

1 msk olivolja

1/2 tsk salt

1/2 krm svartpeppar

Dressing

4 msk olivolja

2 tsk finrivet citronskal

2 msk färskpressad citronjuice

1 msk dijonsenap

1 msk flytande honung

3/4 tsk salt

Till servering

krutonger (gärna surdegskrutonger)

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader.

Skala och skär rödbetorna i klyftor. Halvera tomaterna.

Lägg rödbetor och tomater på en bakpappersklädd plåt och blanda med olja, timjan och salt.

Ställ in mitt i ugnen ca 40 minuter, eller tills betorna är mjuka.

Dressing: Blanda alla ingredienser till dressingen. Krydda med salt.

Blanda betor och körsbärstomater med linser, smulad getost, salladsblad och peppar i en bunke. Fördela i 4 skålar (för 4 port).

Till servering: Toppa med krutonger. Ringla över dressingen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!