Middagstipset: Pasta med oliver, sardeller och friterade brödsmulor

Pasta rena festmaten. Med rätt tillbehör är pasta fantastiskt gott. Servera gärna en sallad till.

Pasta rena festmaten. Med rätt tillbehör är pasta fantastiskt gott. Servera gärna en sallad till.

Foto: Matthew Mead

Matkultur2016-01-29 13:00

4 portioner

1 1/2 dl smulor från dagsgammalt lantbröd (surdegsbröd fungerar också utmärkt för den som har)

olivolja

8 inlagda sardellfiléer

1 dl urkärnade svarta oliver

1/2-1 vitlöksklyfta

2 msk finhackad persilja+lite extra att strö över

1 citron, rivet skal

400 g pasta, gärna casarece eller någon annan kort pasta

grovmalen svartpeppar

Mixa brödet till smulor i en matberedare. Hetta upp en matsked olivolja i en stekpanna och stek brödsmulorna krispiga. Hacka sardeller och oliver och lägg ned i en skål. Pressa i vitlöken och rör sedan ned persilja och citronskal. Blanda sedan ned olivolja tills det blir en krämig röra.

Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll i durkslag och låt rinna av. Häll tillbaka den varma pastan i kastrullen och rör ned sardellblandningen. Lägg upp på tallrikar, strö över brödsmulor, persilja och svartpeppar.

Smaklig måltid!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!