4 portioner
1 1/2 dl smulor från dagsgammalt lantbröd (surdegsbröd fungerar också utmärkt för den som har)
olivolja
8 inlagda sardellfiléer
1 dl urkärnade svarta oliver
1/2-1 vitlöksklyfta
2 msk finhackad persilja+lite extra att strö över
1 citron, rivet skal
400 g pasta, gärna casarece eller någon annan kort pasta
grovmalen svartpeppar
Mixa brödet till smulor i en matberedare. Hetta upp en matsked olivolja i en stekpanna och stek brödsmulorna krispiga. Hacka sardeller och oliver och lägg ned i en skål. Pressa i vitlöken och rör sedan ned persilja och citronskal. Blanda sedan ned olivolja tills det blir en krämig röra.
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll i durkslag och låt rinna av. Häll tillbaka den varma pastan i kastrullen och rör ned sardellblandningen. Lägg upp på tallrikar, strö över brödsmulor, persilja och svartpeppar.
Smaklig måltid!