4 portioner
300 g rökt sidfläsk
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 ask körbärstomater
1 kruka färsk basilika
3 dl mellangrädde
peppar
olivolja
pasta av kort och knubbig typ, till exempel snäckor eller tortiglioni
Sätt på pastavattnet. Skär fläsket i tärningar, hacka löken och dela tomaterna på mitten. Hacka vitlöken fint. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna med höga kanter. Stek fläsket lite knaprigt och tillsätt lök och tomater. Låt fräsa ihop en stund. Strö lite vetemjöl över och slå på grädden. Späd med vatten om såsen blir för tjock. Hacka basilikan fint och tillsätt den på slutet. Tillsätt också rejält med grovmalen svartpeppar.
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Servera i varma tallrikar och toppa med nyriven parmesanost.
Smaklig måltid!