Middagstipset: Raggmunk med knaperstekt sidfläsk

Husmansklassiker. Raggmunk och sidfläsk.

Husmansklassiker. Raggmunk och sidfläsk.

Foto: Fotograf saknas!

Matkultur2016-01-28 13:00

4 portioner

2 dl vetemjöl

1 tsk salt

4 dl mjölk

2 ägg

800 g fast potatis

smör till stekning

400 g rimmat sidfläsk

lingonsylt och råkostsallad till servering

Riv potatisen. Vispa ned ägg, mjölk och mjöl i en bunke. Salta och tillsätt potatisrivet. Hetta upp smör i en stekpanna. Stek raggmunkarna cirka 15 cm i diameter, stek dem gyllenbruna på varje sida. Stek fläsket knaprigt. Servera med fläsk, lingonsylt, grovrivna morötter och strimlad vitkål. För glutenfritt, använd glutenfri mjölersättning. För laktosfritt, använd laktosfri mjölk.

Smaklig måltid!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!