Middagstipset: Vegetarisk tacosoppa

Foto: Fotograf saknas!

Matkultur2016-01-27 13:00

4 portioner

300 g sojafärs

1 burk krossade tomater

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

1 röd paprika

2 rivna morötter

1 tärning grönsaksbuljong

6 dl vatten

1 tsk paprikapulver, gärna rökt

2 salladslökar

1 msk spiskummin

salt

peppar

flytande honung

1 kruka koriander (kan uteslutas)

yoghurt till servering

Hacka lök och vitlök. Fräs i olja i en kastrull. Hacka paprika, riv morötterna och låt fräsa med en stund. Lägg i sojafärs och låt steka med någon minut. Krydda med spiskummin och paprikapulver. Slå på tomaterna, smula ned buljongtärningen. Späd med vatten och koka upp. Koka tills grönsakerna har mjuknat. Smaka av med salt och peppar, eventuellt honung om tomaterna ger för syrlig smak. Späd med mer vatten om soppan är för tjock. Toppa med strimlad salladslök och koriander. Servera med en klick yoghurt och ett gott bröd. Tips: Sojafärsen kan bytas ut mot exempelvis svarta linser.

Samklig måltid!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!