Recept: Broccolibollar med ost och basilika

Matkultur2016-12-06 08:00

250 g broccoli

1 ägg

1 gul lök, grovriven

2 dl prästost, riven

1 dl Kikärtsmjöl eller rismjöl

1 vitlöksklyfta, pressad

0.5 dl hackad färsk basilika

1 tsk salt

0,5 tsk svartpeppar

2 krm cayennepeppar

Gör så här:

Skär broccolin i bitar och koka i lättsaltat vatten cirka fyra minuter. Skölj av i kallt vatten och krama ur vätskan ordentligt.

Mixa hastigt i en matberedare till ett smul, eller hacka riktigt fint med en vass kniv.

Blanda med resten av ingredienserna till en smet och forma till runda bollar.

Hetta upp olja i en stekpanna och stek bollarna runt om cirka sex minuter på medelvärme. Vänd ofta så att de inte bränns.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!