Recept: Gratinerad kyckling med tomat

Matkultur2016-01-27 08:00

1 rödlök

4 minutfiléer av kyckling

1 msk olja

salt och peppar

3 tomater

1 msk dragon

2 dl vispgrädde

1 vitlöksklyfta

1 msk senap, gärna dijonsenap

1 msk kinesisk soja

4 port ris eller annat gryn

1/2 ask gräslök (à 20 g)

Så här gör du

Sätt ugnen på 225 grader.

Skala och skär löken i klyftor.

Bryn kyckling och lök i olja i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Lägg det i en ugnssäker form. Skär tomaterna i bitar och lägg i formen. Strö över dragon.

Vispa grädden lätt. Pressa ner vitlök och vänd ner senap och soja, krydda med peppar. Bred grädden över kycklingen.

Sätt in mitt i ugnen ca 20 minuter.

Koka riset enligt anvisning på förpackningen.

Hacka gräslök och strö över kycklingen. Servera med riset.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!