1 rödlök
4 minutfiléer av kyckling
1 msk olja
salt och peppar
3 tomater
1 msk dragon
2 dl vispgrädde
1 vitlöksklyfta
1 msk senap, gärna dijonsenap
1 msk kinesisk soja
4 port ris eller annat gryn
1/2 ask gräslök (à 20 g)
Så här gör du
Sätt ugnen på 225 grader.
Skala och skär löken i klyftor.
Bryn kyckling och lök i olja i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Lägg det i en ugnssäker form. Skär tomaterna i bitar och lägg i formen. Strö över dragon.
Vispa grädden lätt. Pressa ner vitlök och vänd ner senap och soja, krydda med peppar. Bred grädden över kycklingen.
Sätt in mitt i ugnen ca 20 minuter.
Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
Hacka gräslök och strö över kycklingen. Servera med riset.