500 g kycklingfärs
2–3 tsk salt
1 krm peppar
1 krm cayennepeppar
2 krm malen spiskummin
smör och olja till stekning
Curryröra
1 äpple
1 schalottenlök
1 msk curry
2 msk apelsinjuice
cirka 4 dl keso naturell
salt
Grönsaksquinoa
2 dl vit quinoa
4 dl vatten eller kycklingbuljong
salt
1 gul paprika
1 rödlök
2 tomater
1 grön zucchini
2 msk vinäger
3 msk olja
2 msk skuren gräslök eller persilja
Gör så här:
Forma färsen till burgare och hetta upp en stekpanna. Krydda burgarna runt om med de olika kryddorna och bryn på bägge sidor. Lägg upp på en plåt och stek i 90 gredars ugnsvärme till en innertemperatur på 70 grader.
Curryröra: Skala och finhacka både lök och äpple. Fräs i olja i en kastrull och låt löken bli lite mjuk. Tillsätt curry och fräs ca 1 min. Häll i apelsinjuicen och koka in i currymixen. Ställ kallt och blanda sedan med cottage cheese, smaka av med salt.
Grönsaksquinoa: Koka quinoan i buljongen eller vattnet, med salt cirka 15 minuter under lock, låt stå och svälla cirka fem minuter. Tvätta och skär ner grönsakerna i fina tärningar. Blanda alla ingredienser med vinäger och olja och servera direkt.