Recept: Krydiga kycklingfärsbiffar

Foto: Fotograf saknas!

Matkultur2016-05-23 08:00

500 g kycklingfärs

2­–3 tsk salt

1 krm peppar

1 krm cayennepeppar

2 krm malen spiskummin

smör och olja till stekning

Curryröra

1 äpple

1 schalottenlök

1 msk curry

2 msk apelsinjuice

cirka 4 dl keso naturell

salt

Grönsaksquinoa

2 dl vit quinoa

4 dl vatten eller kycklingbuljong

salt

1 gul paprika

1 rödlök

2 tomater

1 grön zucchini

2 msk vinäger

3 msk olja

2 msk skuren gräslök eller persilja

Gör så här:

Forma färsen till burgare och hetta upp en stekpanna. Krydda burgarna runt om med de olika kryddorna och bryn på bägge sidor. Lägg upp på en plåt och stek i 90 gredars ugnsvärme till en innertemperatur på 70 grader.

Curryröra: Skala och finhacka både lök och äpple. Fräs i olja i en kastrull och låt löken bli lite mjuk. Tillsätt curry och fräs ca 1 min. Häll i apelsinjuicen och koka in i currymixen. Ställ kallt och blanda sedan med cottage cheese, smaka av med salt.

Grönsaksquinoa: Koka quinoan i buljongen eller vattnet, med salt cirka 15 minuter under lock, låt stå och svälla cirka fem minuter. Tvätta och skär ner grönsakerna i fina tärningar. Blanda alla ingredienser med vinäger och olja och servera direkt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!