Recept: Lax- och grönkålslasagne

Foto:

Matkultur2016-01-26 08:00

500 g fryst hackad grönkål (tinad)

2 pressade vitlöksklyftor

2 msk smör

3 msk vetemjöl

7 dl mjölk

1 msk finrivet citronskal

1 tsk salt

2 krm peppar

150 g fetaost

500 g skinnfri laxfilé

1 msk färskpressad citronjuice

2 krm salt

1 krm peppar

300 g lasagneplattor

Gör så här:

Sätt ugnen på 250 grader.

Krama ut vätskan ur den tinade grönkålen. Fräs kål och vitlök i smör i en stekpanna några minuter. Pudra över vetemjölet.

Tillsätt mjölken lite i taget, under omrörning. Låt koka upp. Tillsätt citronskal och krydda med salt och peppar.

Smula fetaosten och blanda ner hälften i grönkålsröran.

Skär laxen i tärningar. Blanda med citronjuice och krydda med salt och peppar.

Varva lasagneplattor, lax och grönkålsröra i en smord ugnssäker form, ca 20 x 30cm.

Börja och avsluta med grönkålsröran. Smula över resterande fetaost.

Ställ in i mitten av ugnen 35–40 minuter.

Till servering: Servera gärna med en grönsallad.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!