500 g fryst hackad grönkål (tinad)
2 pressade vitlöksklyftor
2 msk smör
3 msk vetemjöl
7 dl mjölk
1 msk finrivet citronskal
1 tsk salt
2 krm peppar
150 g fetaost
500 g skinnfri laxfilé
1 msk färskpressad citronjuice
2 krm salt
1 krm peppar
300 g lasagneplattor
Gör så här:
Sätt ugnen på 250 grader.
Krama ut vätskan ur den tinade grönkålen. Fräs kål och vitlök i smör i en stekpanna några minuter. Pudra över vetemjölet.
Tillsätt mjölken lite i taget, under omrörning. Låt koka upp. Tillsätt citronskal och krydda med salt och peppar.
Smula fetaosten och blanda ner hälften i grönkålsröran.
Skär laxen i tärningar. Blanda med citronjuice och krydda med salt och peppar.
Varva lasagneplattor, lax och grönkålsröra i en smord ugnssäker form, ca 20 x 30cm.
Börja och avsluta med grönkålsröran. Smula över resterande fetaost.
Ställ in i mitten av ugnen 35–40 minuter.
Till servering: Servera gärna med en grönsallad.