Recept: Pumpasoppa med kokos och spenat

Matkultur2016-12-08 08:00

4 ägg

Soppa

ca 700 g pumpa

2 gula lökar

2 vitlöksklyftor

1 röd chili

2 msk riven färsk ingefära

1 msk olivolja

2 tsk curry

7 1/2 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)

400 ml lätt kokosmjölk

salt och svartpeppar

1 lime

4 salladslökar

65 g babyspenat

Till servering

120 g krutonger

Gör så här:

Ägg: Lägg äggen i kokande vatten och låt sjuda åtta minuter. Spola äggen kalla, skala och dela i halvor.

Soppa: Skala, kärna ur och skär pumpan i cirka två centimeter stora tärningar.

Skala och hacka lök och vitlök. Kärna ur och finstrimla chilin. Skala och riv ingefäran.

Fräs pumpa, lök, vitlök, chili och curry i oljan i en kastrull.

Tillsätt ingefära, buljong och kokosmjölk. Koka sakta cirka 20 minuter. Smaksätt med salt, peppar och några droppar limesaft.

Ansa och strimla salladslökarna fint.

Vänd ner spenaten i soppan.

Till servering: Servera soppan med ägghalvor, toppa med salladslök och krutonger.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!