4 ägg
Soppa
ca 700 g pumpa
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
1 röd chili
2 msk riven färsk ingefära
1 msk olivolja
2 tsk curry
7 1/2 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
400 ml lätt kokosmjölk
salt och svartpeppar
1 lime
4 salladslökar
65 g babyspenat
Till servering
120 g krutonger
Gör så här:
Ägg: Lägg äggen i kokande vatten och låt sjuda åtta minuter. Spola äggen kalla, skala och dela i halvor.
Soppa: Skala, kärna ur och skär pumpan i cirka två centimeter stora tärningar.
Skala och hacka lök och vitlök. Kärna ur och finstrimla chilin. Skala och riv ingefäran.
Fräs pumpa, lök, vitlök, chili och curry i oljan i en kastrull.
Tillsätt ingefära, buljong och kokosmjölk. Koka sakta cirka 20 minuter. Smaksätt med salt, peppar och några droppar limesaft.
Ansa och strimla salladslökarna fint.
Vänd ner spenaten i soppan.
Till servering: Servera soppan med ägghalvor, toppa med salladslök och krutonger.