1/2 dl ströbröd
1 dl mjölk
500 g blandfärs
2 msk dijonsenap
1 tsk salt till färsen
2 krm peppar till färsen
500 g fast potatis
1 påse minimorot (à 150 g)
1 msk olja
1/2 tsk salt
1 krm peppar
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 tsk majsstärkelse (Maizena)
1 grönsaksbuljongtärning eller fond (1 tärning motsvarar 1 1/2 msk fond)
1 tsk soja
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.
Blanda ströbrödet med mjölken och låt svälla cirka fem minuter.
Rör noga samman ströbrödsblandning, färs, senap, salt och peppar. Tryck ut färsen i en form.
Tvätta och skär potatisen i tunna klyftor. Blanda den med morötter, olja salt och peppar. Lägg alltsammans på färsen och stek i ugn cirka 30 minuter eller tills potatisen är färdig.
Vispa samman grädde och majsstärkelse i en kastrull. Tillsätt buljongtärningen och koka såsen under omrörning cirka tre minuter. Smaksätt med soja.
Servera köttfärsrätten med såsen.