Recept: Rostade grönsaker med köttfärs

Matkultur2017-01-12 08:00

1/2 dl ströbröd

1 dl mjölk

500 g blandfärs

2 msk dijonsenap

1 tsk salt till färsen

2 krm peppar till färsen

500 g fast potatis

1 påse minimorot (à 150 g)

1 msk olja

1/2 tsk salt

1 krm peppar

2 1/2 dl matlagningsgrädde

1 tsk majsstärkelse (Maizena)

1 grönsaksbuljongtärning eller fond (1 tärning motsvarar 1 1/2 msk fond)

1 tsk soja

Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader.

Blanda ströbrödet med mjölken och låt svälla cirka fem minuter.

Rör noga samman ströbrödsblandning, färs, senap, salt och peppar. Tryck ut färsen i en form.

Tvätta och skär potatisen i tunna klyftor. Blanda den med morötter, olja salt och peppar. Lägg alltsammans på färsen och stek i ugn cirka 30 minuter eller tills potatisen är färdig.

Vispa samman grädde och majsstärkelse i en kastrull. Tillsätt buljongtärningen och koka såsen under omrörning cirka tre minuter. Smaksätt med soja.

Servera köttfärsrätten med såsen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!