Recept: Spenatrisotto med skinkschnitzel

Matkultur2016-05-21 08:00

600 g skinkschnitzel av skinkinnanlår

2 tsk flingsalt

0, 5 tsk grovmald svartpeppar

1 msk olja eller smör

Ugnsbakad tomatsallad

250 g körsbärstomater, delade

200 g gul lök, klyftad

1 kruka basilika

olivolja och flingsalt

Risotto

0, 5 gul lök, finhackad

1 vitlöksklyfta, finhackad

2 dl arborioris eller carnaroliris

1 dl torrt vitt vin

6 dl kycklingbuljong

70 g bladspenat

1 msk smör

50 g parmesanost, finriven

olivolja

Gör så här:

Tomatsallad: Sätt ugnen på 175 grader. Lägg tomaterna med snittytan uppåt på en plåt tillsammans med löken. Baka mitt i ugnen 10–15 minuter. Hacka basilikan grovt och vänd försiktigt runt ett varv med tomaterna. Ringla över lite olja och strö över salt.

Spenatrisotto: Fräs lök, vitlök och ris i olivolja i en vid kastrull någon minut. Häll i vinet och 3 dl av buljongen. Sjud risotton på medellåg värme och rör om då och då. Späd vartefter vätskan kokat in i riset med resterande buljong.

Rör ner spenat, smör och parmesanost när riskornen är mjuka med ett lätt tuggmotstånd, efter ca 15 min. Smaka av med salt och servera direkt.

Salta och peppra köttskivorna. Hetta upp en stekpanna. Stek dem cirka två minuter per sida i smör.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!