600 g skinkschnitzel av skinkinnanlår
2 tsk flingsalt
0, 5 tsk grovmald svartpeppar
1 msk olja eller smör
Ugnsbakad tomatsallad
250 g körsbärstomater, delade
200 g gul lök, klyftad
1 kruka basilika
olivolja och flingsalt
Risotto
0, 5 gul lök, finhackad
1 vitlöksklyfta, finhackad
2 dl arborioris eller carnaroliris
1 dl torrt vitt vin
6 dl kycklingbuljong
70 g bladspenat
1 msk smör
50 g parmesanost, finriven
olivolja
Gör så här:
Tomatsallad: Sätt ugnen på 175 grader. Lägg tomaterna med snittytan uppåt på en plåt tillsammans med löken. Baka mitt i ugnen 10–15 minuter. Hacka basilikan grovt och vänd försiktigt runt ett varv med tomaterna. Ringla över lite olja och strö över salt.
Spenatrisotto: Fräs lök, vitlök och ris i olivolja i en vid kastrull någon minut. Häll i vinet och 3 dl av buljongen. Sjud risotton på medellåg värme och rör om då och då. Späd vartefter vätskan kokat in i riset med resterande buljong.
Rör ner spenat, smör och parmesanost när riskornen är mjuka med ett lätt tuggmotstånd, efter ca 15 min. Smaka av med salt och servera direkt.
Salta och peppra köttskivorna. Hetta upp en stekpanna. Stek dem cirka två minuter per sida i smör.