Recept: Stroganoff med halloumi och linser

Matkultur2016-04-05 08:00

1 dl torra röda linser (ca 2 dl kokta)

200 g halloumi

2 morötter

1 gul lök

rapsolja till stekning

2 msk tomatpuré

2,5 dl matlagningsgrädde

2 dl passerade tomater

1 grönsaksbuljongtärning

1 msk balsamvinäger

1 tsk torkad timjan

1 tsk socker

salt och peppar

Gör så här:

Koka linserna enligt anvisningen på förpackningen. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.

Skär halloumin i centimetertjocka stavar och morötterna i tunna stavar.

Hacka löken. Stek löken några minuter och tillsätt sedan morot och halloumi.

Tillsätt tomatpuré, grädde, passerade tomater, buljongtärning, vinäger, timjan och ev socker.

Sila bort vattnet från linserna och rör ner dem. Koka upp och låt allt sjuda några minuter. Smaka av med salt och peppar.

Servera med ris och en blandad sallad.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!