Recept: Vitlöksdoftande mos med panerad halloumi

Matkultur2016-11-01 08:00

200 g halloumi

1 ägg

1 dl vita sesamfrön

1 msk smör

1 msk olivolja

VITLÖKSDOFTANDE MOS

1 kg potatis, gärna mjölig

20 g smör

1 msk olivolja

2 vitlöksklyftor

4 msk mjölk

1 tsk salt

MYNTAÄRTER

200 g gröna ärter

1 dl färsk mynta, finhackad

1 lime, finrivet skal och saft

1 msk olivolja

salt

Gör så här:

Vitlöksdoftande mos: Skala och dela potatisen i mindre bitar. Koka den mjuk i saltat vatten.

Smält smöret i en kastrull med oljan. Skala och lägg i vitlöksklyftorna. Låt småputtra på svag värme ca 5 min. Ha koll så att de inte bränns. Ta upp vitlöken. Mosa potatisarna och häll över vitlöksoljan och mjölk. Rör runt kraftigt till ett mos och smaka av med salt.

Panerad halloumi: Skär halloumin i avlånga skivor. Vänd skivorna i lättvispat ägg och sedan i sesamfröna. Hetta upp smör och olja i en stekpanna. När smöret fräser, lägg i halloumin. Stek på båda sidor tills den fått fin färg. Servera med moset och myntaärterna

Myntaärter: Värm frysta gröna ärter enligt anvisning på förpackningen. Vänd runt med mynta, lime och olivolja. Smaka av med salt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!