200 g halloumi
1 ägg
1 dl vita sesamfrön
1 msk smör
1 msk olivolja
VITLÖKSDOFTANDE MOS
1 kg potatis, gärna mjölig
20 g smör
1 msk olivolja
2 vitlöksklyftor
4 msk mjölk
1 tsk salt
MYNTAÄRTER
200 g gröna ärter
1 dl färsk mynta, finhackad
1 lime, finrivet skal och saft
1 msk olivolja
salt
Gör så här:
Vitlöksdoftande mos: Skala och dela potatisen i mindre bitar. Koka den mjuk i saltat vatten.
Smält smöret i en kastrull med oljan. Skala och lägg i vitlöksklyftorna. Låt småputtra på svag värme ca 5 min. Ha koll så att de inte bränns. Ta upp vitlöken. Mosa potatisarna och häll över vitlöksoljan och mjölk. Rör runt kraftigt till ett mos och smaka av med salt.
Panerad halloumi: Skär halloumin i avlånga skivor. Vänd skivorna i lättvispat ägg och sedan i sesamfröna. Hetta upp smör och olja i en stekpanna. När smöret fräser, lägg i halloumin. Stek på båda sidor tills den fått fin färg. Servera med moset och myntaärterna
Myntaärter: Värm frysta gröna ärter enligt anvisning på förpackningen. Vänd runt med mynta, lime och olivolja. Smaka av med salt.