Det är stora skillnader bland påskfavoriterna.
Men när man summerar det hela finns det en given favorit. Äggen givetvis. Den ligger i topp bland både unga som gamla.
Sillen är däremot en åldersfråga. Endast 13 procent i åldersgruppen 20 till 29 år ansåg att sillen är viktigast på påskbordet, jämfört med hela 31 procent av 65-plussarna.
När det gäller påskmusten är det tvärtom. I åldersgruppen 20–29 år hamnade påskmusten nästan på en delad förstaplats, tillsammans med äggen. Bland 65-plussarna var det däremot bara fyra procent som ansåg att påskmusten är oumbärlig på påskbordet.
Här är topplistan i sin helhet:
1) Äggen (31 procent)
2) Sillen (22 procent)
3) Påskmusten (11 procent)
4) Laxen (9 procent)
5) Köttbullarna (4 procent)
6) Lammet (3 procent)
7) Ölen 3 (procent)
8) Prinskorven (2 procent)
9) Snapsen (2 procent)
Fotnot: Undersökningen genomfördes av Sifo under mars 2016 på uppdrag av Carlsberg Sverige. Totalt ingick drygt 1 000 personer i åldern 20 till 79 år i undersökningen, spridda över hela Sverige.