4 portioner
500 g nötfärs
1/2 dl ströbröd
1 dl vatten
1 gul lök
2 msk finriven färsk ingefära
1 spansk peppar, urkärnad
4 msk japansk soja
2 krm salt
2 krm peppar
Nudelsallad:
250 g risnudlar
1 röd paprika
2 morötter
65 g bladspenat
juicen av 1/2 lime
2 msk sesamfrön
1 msk olja
Blanda ströbröd och vatten i en bunke. Låt stå 5 minuter. Blanda ägg och färs med ströbrödsblandningen. Skala och riv i lök och ingefära (spar hälften av ingefäran till salladen). Kärna ur och finhacka den spanska pepparen. Blanda i hälften i färsen (spar resten till salladen). Krydda färsen med hälften av sojan, salt och peppar. Rulla till köttbullar. Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Kärna ur och strimla paprikan. Skala och strimla morötterna i tunna strimlor.
Blanda nudlar med paprika och morötter. Krydda salladen med resten av sojan, ingefäran, spanska pepparen och saften av pressad lime.
Rosta sesamfröna i en torr het stekpanna. Låt svalna och blanda med nudlarna.
Stek köttbullarna i oljan. Servera med nudelsalladen.
Smaklig måltid!