Fylld kycklingfilé med rostade rotsaker

Visst är det hög tid att börja tänka på fredagsmiddagen redan nu. Matkultur föreslår rosmarindoftande, fyllda kycklingfiléer.

Kyckling på fredag. Fixa fina fredagsmiddagen.

Kyckling på fredag. Fixa fina fredagsmiddagen.

Foto: Fotograf saknas!

MIDDAG2016-11-18 13:00

4 portioner

Kyckling:

4 kycklingfiléer

4 skivor salami, välj en sort du gillar

200 g chèvre, eller fetaost om du föredrar det

några kvistar färsk rosmarin

salt, peppar

Rotsaker:

2 stora morötter

1 sötpotatis

2 rödbetor

4 potatisar

1 gul lök

olivolja

flingsalt

Börja med rotsakerna, skala och skär i klyftor. Lägg dem i långpanna och ringla över lite olivolja. Strö över flingsalt. Rosta i ugnen på 200 grader i cirka 30 minuter.

Vik upp filéerna och peta in salamiskivan och lite ost i varje. Salta och peppra runt om. Hetta upp smör i en stekpanna och stek filéerna på varje sida tills ytan blir fin och gyllenbrun. Låt kycklingen gå klart i ugnen i cirka tio minuter, tillsammans med potatisen. Kontrollera så att den är helt genomstekt.

Balsamicosky:

1 morot

1/2 gul lök

1 vitlöksklyfta

1 dl balsamvinäger

2 dl rött vin

lite råsocker

2 msk soja

salt, peppar

Dela moroten, löken och krossa vitlöken. Fräs dem hastigt i lite olivolja i en kastrull. Häll på balsamvinäger och vin. Låt puttra tills halva mängden vätska har försvunnit. Tillsätt socker och rör om. Låt skyn koka ihop tills den blir lite sirapslik i konsistensen. Tillsätt soja och smaka av med salt och peppar.

Smaklig måltid och trevlig helg!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!