4 portioner
Kyckling:
4 kycklingfiléer
4 skivor salami, välj en sort du gillar
200 g chèvre, eller fetaost om du föredrar det
några kvistar färsk rosmarin
salt, peppar
Rotsaker:
2 stora morötter
1 sötpotatis
2 rödbetor
4 potatisar
1 gul lök
olivolja
flingsalt
Börja med rotsakerna, skala och skär i klyftor. Lägg dem i långpanna och ringla över lite olivolja. Strö över flingsalt. Rosta i ugnen på 200 grader i cirka 30 minuter.
Vik upp filéerna och peta in salamiskivan och lite ost i varje. Salta och peppra runt om. Hetta upp smör i en stekpanna och stek filéerna på varje sida tills ytan blir fin och gyllenbrun. Låt kycklingen gå klart i ugnen i cirka tio minuter, tillsammans med potatisen. Kontrollera så att den är helt genomstekt.
Balsamicosky:
1 morot
1/2 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 dl balsamvinäger
2 dl rött vin
lite råsocker
2 msk soja
salt, peppar
Dela moroten, löken och krossa vitlöken. Fräs dem hastigt i lite olivolja i en kastrull. Häll på balsamvinäger och vin. Låt puttra tills halva mängden vätska har försvunnit. Tillsätt socker och rör om. Låt skyn koka ihop tills den blir lite sirapslik i konsistensen. Tillsätt soja och smaka av med salt och peppar.
Smaklig måltid och trevlig helg!